Golden Triangle Tour

Map India merupakan antara destinasi pelancongan yang menjadi tumpuan pelancong dari seluruh dunia.

Tidak dapat dinafikan bahawa India menawarkan begitu banyak tempat-tempat menarik yang mampu membuatkan pelancong yang berkunjung terpukau dan terpesona dengan keindahan yang disajikan seperti Taj Mahal dan juga ``The Abandoned City`` di Jaiupur.

Mendapat Gelaran Syurga Dunia Ada Di Antara Jammu Dan Kashmir, begitulah gelaran yang diberikan kepada Kashmir. Berdasarkan lokasi geografi dan di dalam peta, anda boleh perhatikan bahawa wilayah Kashmir merupakan wilayah yang wujud bersama dengan Jammu.

Maka ia lebih dikenali sebagai wilayah Jammu dan Kashmir. Wilayah ini terletak di bahagian utara India dan bersempadan dengan Pakistan.

Ia juga merupakan sebuah kawasan yang bergunung-ganang. Maka tidak hairan jugalah jika Kashmir menjadi antara destinasi tumpuan bagi mereka yang menggemari aktiviti hiking.

Kashmir juga merupakan wilayah yang mengalami 4 musim seperti mana di Eropah. Waktu yang menarik dan dicadangkan oleh ramai pelancong untuk anda melancong ke Kashmir adalah pada pertengahan bulan April kerana pada ketika ini, bahagian utara India sedang mengalami musim bunga.

Kashmir merupakan antara kawasan di India yang majoritinya adalah merupakan Muslim manakala di Jammu pula, kebanyakan penduduknya adalah beragama Hindu.

Adalah baik bagi anda untuk mengetahui agama yang dianuti oleh majoriti penduduk di sesebuah kawasan supaya anda tidak menyentuh sensitiviti sesetengah agama.

GALLERY

Itinerary

Aturcara 5 Hari 4 Malam

India Golden Triangle Tour (Taj Mahal)

Aturcara tertakluk keadaan cuaca dan kesesuaian waktu program serta tempat

Tiba di Lapangan Terbang Delhi, disambut oleh krew kami dan terus ke hotel. Makan malam dan bermalam di Hotel Westend Inn Glitz / setaraf.

Para tetamu akan bergerak ke Agra, sampai di hotel terus menuju ke Taj Mahal untuk menyaksikan senibinanya yang menjadi salah satu daripada tujuh keajaiban di dunia. Monumen ini merupakan contoh senibina yang sangat menakjubkan bagi dunia yang kian maju. Dibina oleh Shah Jahan pada tahun 1653. Selepas melawat Taj Mahal, para tetamu akan dibawa ke hotel klasik untuk menikmati buffet lunch. Perjalanan diteruskan dengan lawatan ke Agra Fort. Bermalam di Hotel Howard Plaza / Mansingh Palace /setaraf.

Selepas sarapan, terus bergerak ke Jaipur. Dalam perjalanan, kita akan singgah di Fatehpur Sikri, juga dinamakan dengan ‘ The Abandoned City’ yang dibina oleh Emperor Akbar. Tiba di Jaipur, check in hotel. Kemudian, kita akan berjalan-jalan di Jaipur yang juga dikenali sebagai ‘Pink City’. Bermalam di Hotel KK Royal / Park Ocean / setaraf.

Selepas sarapan, perjalanan diteruskan ke Amber Fort dan berseronok dengan menaiki gajah di sana. Kemudian, melawat City Palace Museum, Balai Cerap dan Palace of Winds. Selepas makan tengahari, berlepas ke Delhi dengan menaiki pesawat. Tiba di Delhi, check in hotel dan bermalam di Hotel Westend Inn Glitz / setaraf.

Selepas sarapan, para tetamu akan dibawa berjalan-jalan di Delhi, melawat Jama Masjid, Lal Quila, Quaint Lane of Chandni Chowk. Kemudian, para tetamu akan di bawa ke Raj Ghat untuk melawat Mahatma Gandhi Memorial, Qutub Minar, Humayun’s Tomb, Lotus Temple dan India Gate. Para tetamu dihantar ke lapangan terbang untuk bertolak balik ke tanah air.

Termasuk Dalam Pakej

 • Penginapan

  Penginapan hotel 3 / 4 bintang (Srinagar Deluxe Houseboat + Breakfast)

 • Pengangkutan

  Pengangkutan dengan penyaman udara (Kereta / Bas)

 • Elaun driver

  Caj petrol dan parking

 • Guide

  Tour guide Kacak berbahasa Inggeris

 • Penerbangan Domestik

  Domestic flight (Delhi – Srinagar – Delhi)

 • Tiket Masuk

  Bayaran dan Tiket masuk tempat lawatan

 • Makan

  Makan 3 kali sehari. Breakfast hotel, Makan tengahari dan makan malam (makanan halal untuk Muslim)

Tidak Termasuk Dalam Pakej
 • Penerbangan Antarabangsa

  Tiket penerbangan antarabangsa (Kecuali Pakej FULL)

 • Lain-lain perbelanjaan peribadi

Maklumat Am

Senarai Hotel Penginapan

Hotel 4 Bintang
1. Delhi : Hotel Westend Inn Glitz / setaraf
2. Jaipur : Hotel KK Royal / Park Ocean / Hotel Mansingh / setaraf
3. Agra : Hotel Howard Plaza / Mansingh Palace / setaraf
Hotel 3 Bintang
1. Delhi : Hotel Arpit Palace / Hotel Jewel Palace / setaraf
2. Jaipur : Hotel Glitz / Nahargarh Haveli / setaraf
3. Agra : Hotel Siris 18 / Hotel Taj Villa/ setaraf

Senarai Harga dan Tempahan

Untuk Full Package termasuk flight sila hubungi konsultant kami seperti dibawah untuk menyemak tarikh pelepasan.

Jika ada sebarang soalan, jangan segan untuk menghubungi kami. Terima Kasih.

Go Rocket Travel and Tours Sdn Bhd, Lot 1303 Kg Bharu Kutan, 16250 Wakaf Bharu, Kota Bharu, Kelantan
Pej:  +609 718 1016
 +6011 5504 8855

 [email protected]

Pertanyaan Lanjut? Whatsapp atau hubungi +601155048855