Kashmir + Delhi Tour

Map India merupakan antara destinasi pelancongan yang menjadi tumpuan pelancong dari seluruh dunia.

Tidak dapat dinafikan bahawa India menawarkan begitu banyak tempat-tempat menarik yang mampu membuatkan pelancong yang berkunjung terpukau dan terpesona dengan keindahan yang disajikan seperti Taj Mahal dan juga ``The Abandoned City`` di Jaiupur.

Mendapat Gelaran Syurga Dunia Ada Di Antara Jammu Dan Kashmir, begitulah gelaran yang diberikan kepada Kashmir. Berdasarkan lokasi geografi dan di dalam peta, anda boleh perhatikan bahawa wilayah Kashmir merupakan wilayah yang wujud bersama dengan Jammu.

Maka ia lebih dikenali sebagai wilayah Jammu dan Kashmir. Wilayah ini terletak di bahagian utara India dan bersempadan dengan Pakistan.

Ia juga merupakan sebuah kawasan yang bergunung-ganang. Maka tidak hairan jugalah jika Kashmir menjadi antara destinasi tumpuan bagi mereka yang menggemari aktiviti hiking.

Kashmir juga merupakan wilayah yang mengalami 4 musim seperti mana di Eropah. Waktu yang menarik dan dicadangkan oleh ramai pelancong untuk anda melancong ke Kashmir adalah pada pertengahan bulan April kerana pada ketika ini, bahagian utara India sedang mengalami musim bunga.

Kashmir merupakan antara kawasan di India yang majoritinya adalah merupakan Muslim manakala di Jammu pula, kebanyakan penduduknya adalah beragama Hindu.

Adalah baik bagi anda untuk mengetahui agama yang dianuti oleh majoriti penduduk di sesebuah kawasan supaya anda tidak menyentuh sensitiviti sesetengah agama.

GALLERY

Itinerary

Aturcara 5 Hari 4 Malam

Kashmir + Delhi Tour

Aturcara tertakluk keadaan cuaca dan kesesuaian waktu program serta tempat

Tiba di Lapangan Terbang Delhi, disambut oleh krew kami dan terus ke hotel. Makan malam dan bermalam di Hotel Westend Inn Glitz / setaraf.

 • Hotel Westend Inn Glitz / setaraf.
 • 1

Selepas sarapan pagi, terus ke lapangan terbang untuk berlepas ke Srinagar. Tiba di Srinagar, krew kami akan sambut para tetamu dan terus bergerak ke Houseboat. Selepas makan tengahari, melawat Mughal Garden, Nishat Bagh (Garden of Pleasure), Shalimar Bagh (Abode of Love), The Chasme Shahi Garden. Kemudian para tetamu akan menaiki Shikara Ride di Dal Lake untuk menikmati keindahan bandar ini yang selalu dibandingkan dengan Venice. Bermalam di Chicago Group of Deluxe Houseboat.

Selepas bersarapan, kita akan teruskan perjalanan dengan lawatan penuh di Gulmarg (Meadow of Flowers). Para tetamu akan dibawa meneroka pemandangan yang menakjubkan dan bersiar-siar di Outer Circuit Road menikmati pemandangan lembah di tengah-tengah hutan yang tebal. Setelah itu, menaiki Gondola Cable Car, menikmati pemandangan daripada atas, melawat Khilanmarg dan Kongdori. Balik ke Houseboat / Hotel untuk makan malam dan bermalam Chicago Group of Deluxe Houseboat.

Selepas bersarapan, para tetamu akan bertolak ke Pahalgam (Vale of Kashmir), dalam perjalanan kita akan singgah ladang Saffron dan kuil Awantipura yang sudah berusia 11,000 tahun. Tiba di Pahalgam dan makan tengahari. Kemudian, menikmati kecantikan semula jadi di Pahalgam. Bermalam di Chicago Group of Deluxe Houseboat.

Selepas sarapan, free and easy. Bertolak ke lapangan terbang untuk berlepas ke Delhi. Tiba di Delhi, terus ke lapangan terbang Delhi dan berlepas pulang ke tanah air.

Termasuk Dalam Pakej

 • Penginapan

  Penginapan hotel 3 / 4 bintang (Srinagar Deluxe Houseboat + Breakfast)

 • Pengangkutan

  Pengangkutan dengan penyaman udara (Kereta / Bas)

 • Elaun driver

  Caj petrol dan parking

 • Guide

  Tour guide Kacak berbahasa Inggeris

 • Penerbangan Domestik

  Domestic flight (Delhi – Srinagar – Delhi)

 • Tiket Masuk

  Bayaran dan Tiket masuk tempat lawatan

 • Makan

  Makan 3 kali sehari. Breakfast hotel, Makan tengahari dan makan malam (makanan halal untuk Muslim)

Tidak Termasuk Dalam Pakej
 • Penerbangan Antarabangsa

  Tiket penerbangan antarabangsa (Kecuali Pakej FULL)

 • Sewa Peralatan

  Jaket, kasut, skate, tunggang kuda, caj tambahan Gondola Ride (anggaran 30Usd/pax)

 • Lain-lain perbelanjaan peribadi

Maklumat Am

Senarai Hotel Penginapan

Hotel 4 Bintang
1. Delhi : Hotel Western Inn Glitz / setaraf

2. Srinagar : Chicago Group of Deluxe Houseboat

Hotel 3 Bintang
1. Delhi : Hotel Arpit Palace / Hotel Jewel Palace / setaraf

2. Srinagar : Chicago Group of Deluxe Houseboat

Senarai Harga dan Tempahan

Untuk Full Package termasuk flight sila hubungi konsultant kami seperti dibawah untuk menyemak tarikh pelepasan.

Jika ada sebarang soalan, jangan segan untuk menghubungi kami. Terima Kasih.

Go Rocket Travel and Tours Sdn Bhd, Lot 1303 Kg Bharu Kutan, 16250 Wakaf Bharu, Kota Bharu, Kelantan
Pej:  +609 718 1016
 +6011 5504 8855

 [email protected]

Pertanyaan Lanjut? Whatsapp atau hubungi +601155048855